logo picenum

De smaak van de Italiaanse keuken gaat zoveel verder dan een pot tomatensaus, bittere koffie en een plastic fles olijfolie. Dit valt pas op als je plaatsneemt aan de keukentafel van een traditionele Italiaanse familie, zoals de oprichters van Picenum ontdekte. Na jarenlang zelf de smaak van authentiek Italië geproefd te hebben, werd het hun missie om dit met Italië liefhebbers te delen.

Wij hielpen Picenum een merkstrategie te bepalen, dit te vertalen naar een huisstijl en zijn verantwoordelijk voor alle communicatie uitingen; van de social media berichten tot aan het ontwerp van de website.

Sfeerbeeld Italië
Sfeerbeeld Italië

strategie

De focus op authenticiteit

De oprichters van Picenum selecteren zelf in een specifieke regio in Italië, Le Marche, alle producten die in het assortiment eindigen. Deze regio laat zich kenmerken door zijn traditionele Italiaanse keuken. Alleen de meest authentieke producten, de producten die de Italiaan zelf in de keuken gebruikt, worden meegenomen naar Nederland. 

Dit bleek de kern van Picenum: die authentieke smaak van de échte Italiaanse keuken. Deze filosofie vormde dan ook het fundament van de merkstrategie die we met Picenum hebben opgesteld, waarbij de focus ligt op de authentieke Italiaanse beleving die het merk biedt.

ontwerp

Je waant je
in Italië

Deze strategie vormde de rode draad in het ontwerpproces wat hierop volgde. Rijke texturen van hout en steen geven gelaagdheid en diepgang aan de huisstijl en dragen bij aan de authentieke sfeer.

De fotografie speelt hierin ook een grote rol, de settings waarin gefotografeerd wordt geven een impressie van een traditioneel Italiaans huishouden waar la mamma de pasta nét voor je neus op tafel zet. Dit wordt versterkt door het kleurgebruik, de geschetste iconen en de combinatie van lettertypes, welke stuk voor stuk de associatie met het authentieke Italië versterken. Je waant je heel eventjes in Italië, en daar gaat het om.

Huisstijl element Picenum
Grafisch element van de Instagram pagina van Picenum
Bedankt kaartjes
Animatie van tekeningen

uitvoering

Een boodschap die aankomt

Om ervoor te zorgen dat de boodschap van Picenum bij de doelgroep komt, zijn we ook verantwoordelijk voor alle uitvoering en content creatie. Van de tweewekelijkse nieuwsbrief en het plaatsen van social media berichten tot het bouwen van de website en het schrijven van de artikelen die we hierop plaatsen. Maar we hebben bijvoorbeeld ook een magazine gemaakt, 48 pagina’s vol content op basis van verschillende interviews en onderzoek. 

In deze laatste fase van het project komt echt alles bij elkaar: de strategie en ontwerpen staan in direct contact met de doelgroep, waarmee de boodschap van Picenum wordt overgebracht. Mooie bijkomstigheid; het bespaart de oprichters tijd en moeite die ze liever in het selecteren van mooie producten stoppen.

Le Marche magazine voor Picenum

Benieuwd naar de
mogelijkheden?

Neem dan contact met ons op, we denken graag met je mee! We zijn telefonisch, via e-mail en via WhatsApp bereikbaar. Even langskomen doen we ook graag, of kom bij ons langs als je liefhebber bent van goede Italiaanse koffie!